Om Oss

Linedance Uppvisning

Lidköping Kickingbulls startades redan den 13 maj 1998 av ett gäng passionerade linedancefantaster. Idag har vi 3 välutbildade instruktörer som lär ut linedance i flera olika svårighetsgrader och sedan 2008 är vi även medlemmar i Svenska Danssportsförbundet.

Flera av klubbens medlemmar har under åren nått fina placeringar i  tävlingar såsom SM och även VM.

Vad är då linedance?
Linedance har sitt ursprung i USA och har snabbt blivit en populär dansform sedan den kom till Europa och Sverige på 1990-talet. Dansarna står på rader, därav namnet linedance, och man behöver ingen danspartner. Linedance är en mycket allsidig dansform eftersom den lånat in steg och stegkombinationer från många olika dansformer.

Varje koreografi/dans har sitt eget namn och består av fasta kombinationer av danssteg som upprepas under dansens gång. Dansen innehåller oftast vändningar som gör att dansarna byter riktning inför nästa serie. Danserna blir på så sätt en-, två- eller fyrväggsdanser.

Danserna är koreograferade i olika karaktärer t.ex. i lilt, cuban motion, smooth och funk vilket ger danserna olika takter. Man dansar till all slags musik, så som rock, pop, country och givetvis det allra senaste.

Linedance finns på alla nivåer, allt från glada amatörer till elitnivå med tävlingar i SM, EM och VM.